NIBS

Täällä kirjoittelee yksi intohimoisen luova taiteilijasielu, nuori mies jonka löytää roolipelimaailmasta nimimerkillä Nibs. Kirjoittaminen on aina ollut vahvuuteni ja lähes koko aikuisikäni luova kirjoittaminen on ollut rakkain ja yksi tärkeimpiä harrastuksiani. Erityisesti foorumiroolipelit, joiden parissa olen viihtynyt hyvin aktiivisesti niin pelaajana kuin ylläpitäjänäkin jo toistakymmentä vuotta. Pelaajana aloitin vuonna 2003, ja ylläpitäjänä vuonna 2005.

Vuonna 2011 perustin aiheesta personaali-sivuston Hour of the Wolf: Nibsin roolipelimaailma - se käsittelee lähinnä henkilökohtaista foorumiroolipelihistoriaani ja esittelee menneet ja nykyiset hahmoni, joten aloitan nyt vihdoin sen rinnalle foorumiroolipeli-blogin johon kirjoittelen yleisemmin pohdintojani foorumiroolipelien maailmasta.

Blogin nimi inspiroitui foorumiroolipelimaailman monitahoisuudesta sekä yhdestä suosikkibiiseistäni, Richie Samboran The Answer.

Pitkän historiani aikana olen perustanut ja ylläpitänyt lukuisia erilaisia roolipelejä. Nykyään ylläpidän kolmea suomenkielistä ja kahta englanninkielistä. Englanninkieliset ovat vain versiot kahdesta suomenkielisestä ja toinen niistä englanninkielisistä on mini-peli jota pelaan kaksinpelinä yhden pelaajan kanssa.  Suomenkielisten joukossa om kaikkien aikojen eniten panostamani ja pitkäaikaisin. Kaikkien liittymisen alaikäraja on 18 vuotta.

Uusin suomenkielinen on roolipelikaverini kanssa syksyllä 2016 perustamani ja ylläpitämäni Pieni talo preerialla-roolipeli joka pohjaa samannimiseen tv-sarjaan mutta ei sen tapahtumiin alkuasetelmaa ja loppua lukuun ottamatta, eli siellä voi helposti pelata vaikka ei sarjaa tuntisikaan. Se sijoittuu Minnesotan preerialle, maalaiskaupunkeihin ja farmien elämään 1800-luvun lopulla.

Toiseksi uusin suomenkielinen on keväällä 2016 avaamani täysin uudistettu versio Peter Pan-roolipelistäni, tällä kertaa pohjaten ainoastaan J.M. Barrien kirjaan jonka lukeminen ei ole tarpeen eikä hyödyllistä sillä maailman infot ovat kattavat ja peli sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen.

---> Ja se vanhin suomenkielinen sekä kaikkein panosteetuin on Harry Potter: Hogwarts Refounded
Jos se kiinnostaa, olen kirjoittanut sinne Pikaoppaan Harry Potter-universumiin joten pääset helposti sisään sen maailmaan, vaikka olisit löytänyt Potterit vasta eilen!

Perustin sen 11/2008 ja tein suuren uudistuksen 07/2013. Siellä eletään yleisesti taika- ja jästiyhteiskunnan 1980-lukua ja '90-luvun alkua, keskittyen aikaan velhosotien välillä. Nimestään huolimatta peli siis ei keskity Tylypahkaan vaan taikavoimaisten sekä jästien arkeen, juhlaan ja ihmissuhteisiin. Mutta lisämausteena on Tylypahkalla hyvin erikoinen kriisi joka pakottaa sen neljän vuoden ajaksi muuttumaan päiväkouluksi ja muuttamaan Lontooseen! Siellä on myös laaja valikoima hyvin pohjustettuja taikaolentoja joista monia voi luoda hahmoksi!
 
”Hogwarts Refounded on mielenkiintoisen näkökulman tarjoava Harry Potter AU, joka täyttää kaikki kriteerit hyvin rakennetulle pelille. Aktiivinen ylläpito on ehdottomasti tämän pelin vahvuus.”

”Olentojen kirjo antaa vapaammat kädet tulkita koulun ulkopuolista maailmaa ja antaa lisäsyvyyttä pelille.”

”Pelaajalle, joka hakee Harry Potterin maagisen maailman inspiroivuutta yhdistettynä arkeen ja suhdetunnelmointiin, tämä on oiva vaihtoehto!”

~ Acha, Mustesoihtu
TRAILERI (8 min)

Kirjoittelen myös Harry Potter-blogia jossa julkaisen välillä syvällisiäkin pohdintojani Harry Potter-kirjojen maailmasta ja hahmoista, ja lisäksi annan arvosteluja Harry Potter-foorumiroolipeleille.
---> PÖLLÖPOSTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti