keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Jästihahmot Harry Potter-roolipeleissä

Niitä saisi olla enemmän. Paljon enemmän. Itse asiassa en muista koskaan tämän yhdentoista vuoden historiani aikana törmänneeni jästihahmoon pelaajan päähahmona HP-roolipelissä. Ei sillä että olisin itsekään tullut ajatelleeksi luoda sellaista ennen kuin viime vuoden puolella aloin pohtia tätä asiaa ja viime tammikuussa loin ensimmäisen jästihahmoni.

Jästit ovat aivan yhtä suuri ja merkittävä osa Potter-universumia kuin taikavoimaisetkin, vain eri näkökulmasta ja eri tavoin. Taikamaailmaa on helppoa hyödyntää jästihahmolla, moneen eri suuntaan koska sen salailu taikayhteiskunnan puolelta on heikonpuoleista ja taikavoimaiset teeskentelevät olevansa jästejä samalla kun useimmiten kuitenkin toteuttavat myös taiakvoimaista puoltaan. Periaatteessa ainoa kriteeri sen maailmaan vaikutuksen suhteen on - kirjojen maailmankuvaan pohjatessa - että taikuuden olemassaolo ei paljastu maan- eikä maailmanlaajuisesti. (Koska salaisuutta kuitenkin pyritään ylläpitämään ja jästin rajoittunut mieli ei välttämättä kykene käsittelemään tuollaista asiaa, etenkään massoittain.)

Voi olla aika jännää kirjoittaa taiattoman ihmisen silmin maailmassa jossa taikuus on todellista ja omaa jopa salassa piilotelevan taikavoimaisetn yhteiskunnan. Tietynlaista jästiä pystyisi kirjoittamaan pitkäänkin vaikka tämä ei koskaan saisi tietää taikuuden todellisuudesta. Mutta luonnollisesti Potter-fanina on kaikkein antoisinta kirjoittaa sellaisesta joka saa tietää tai tietää valmiiksi – oli tämän asenne taikuuteen mikä tahansa.
Tämä voisi olla erityisen mielenkiintoista varsinkin moderniin maailmaan sijoittuen jossa taikuus koetaan ja nähdään erilailla kuin menneillä vuosisadoilla. Lisäksi taikaolentojen, ihmissusien ja ihmeellisempienkin, paljastuminrn on mahdollista ja ihmisten suhtautuminen niihinkin on vuosisatojen kuluessa dramaattisesti muuttunut. Lähes päinvastaiseksi kuin historiassa, mutta ei toki poikkeuksetta. Toisaalta, yhtä paljon minua kiehtoisi jästihahmo noitavainojen aikakauteen sijoittuen, maailmaan jossa taikuus, taikavoimaiset ja taikaolennot elivät avoimesti, ja niitä pääasiallisesti pelättiin kuollakseen mutta saattoi tietysti olla niitäkin joita ne yksinkertaisesti kiehtoivat.
Miettikää mahdollisuuksien kirjoa kummassakin aikakaudessa, ottaen huomioon ihmisten erilaiset persoonat!

"JUSTICE!!"
(Harry Potter erotettiin Tylypahkasta.)

Jästihahmo ei ole kaiken ulkopuolella.
Päinvastoin.
Iman jästihahmoja koko tarinaa/sarjaa ei olisi olemassakaan.
Velhosodat = jästien ja jästisyntyisten eliminoimista vs. puolustamista, Voldemortin isä oli jästi, Harryn äiti on jästisyntyinen, Harry kasvoi jästiperheessä, Hermione on jästisyntyinen, taikayhteiskunta piilottelee jästeiltä koska jästit harrastivat noitavainoja vuosisatoja sitten, Taikaministeriössä on osastoja jotka ovat olemassa nmenomaan jästien takia - muitakin kuin unhoituttaja-osasto, ja valtaosa taikavoimaisista elää jästiyhteiskunnassa päivittäin koska Tylyaho on Britannian ainoa jästitön alue!

Eli kun HP-roolipelissä on mukana tietysti myös noita- ja velhohahmoja niin jästihahmot väkisinkin vuorovaikuttavat niidenkin kanssa ja voi syntyä monia mahdollisuuksia jännittäviin tarinapolkuihin + hieman erilaisia ihmissuhteita - yhtä lailla sodan kuin rauhankin aikana. Eikä Taikaministeriökään jok'ikistä taikuudesta tietää saanutta jästiä tavoita tai unhoituta, riippuen siitä miten taikuuden paljastuminen tapahtui ja kenelle. Myös kahden jästihahmon välille pystyy helposti luomaan monenlaista jännittävää kuviota taikuus-teemaa sivuten. Kaikkihan riippuu täysin siitä millaisen jästihahmon luo - eli millaisen persoonan ja/tai menneisyyden sille luo taikuus-teeman pohjalta.

Ja vielä, koska Potter-universumissa joka tosiaan on meidän maailmamme jossa on höysteenä taikuus ja pieni taikayhteiskunta eikä niin että se olisi pääasiallisesti taikamaailmankaikkeus - niin mielestäni ei jok'ikisen pelitapahtuman tarvitsekaan liittyä taikuuteen, sen eenmpää jästin, kuin noidan tai velhonkaan elämässä, samalla kun kaikesta ylläkorostetusta johtuen taikateema-mahdollisuudet on jatkuvasti olemassa mille tahansa hahmolle.

Taikuushöystettä voi hydöyntää monella tavalla, ei ainoastaan taikavoimaisuudella tai hahmon siitä tietämisellä. Tässä nopeasti ja ensimmäisenä mieleen tulevia ideoitani:

- Jästi voisi kohdata jossain päin maailmaa jonkun taikaolennon ja alkaa tutkia sitä. Jo pelkästään taikaolennon suhteen kuvioiden kehittely voi olla ihan itsessään mielenkiintoista ja monenlaisia pelejä tuottava ilman sen syvempää tietämystä taikuuden olemassaolosta. (Ottaen huomion että kaikilla "taikaolennoilla" ei varsinaisesti ole taikavoimia.)

- Esimerkiksi haamut ovat todellisia Potter-universumissa. Jästi voi olla haamuja tutkiva/jahtaava ihminen jopa ilman tietoisuutta taikayhteiskunnan ja taikuuden olemassaolosta. (Sivuhuomautuksena; tuo mun roolipelini sijoittuu 1980-luvulle (ja '90-luvun alkuun) jolla vuosikymmenellä Haamujengi-elokuva(t) olivat hypersuosittuja ja saattaisivat hyvin herättää kiinnostusta niiden tutkimista/jahtaamista kohtaan tietynlaisille persoonille.)

- Jästin kodissa voi asua räyhähenki.

- Myös jästi voi saada ihmissuden pureman ja näin olla taikaolento ilman taikavoimia tai tietoisuutta sen syvemmin taikayhteiskunnasta. Tai vaihtoehtoisesti ihmissudenmetsästäjä! Tai vampyyri/vampyyrinmetsästäjä. (Mun roolipelissäni vampyyri ei ole kuollut.)

- Nuo ovat vain muutamia esimerkkejä, että siis Potter-universumin taikaolentojen kirjo luo monenlaisia mahdollisuuksia hahmon pohjaksi ja pelien pohjaksi. Etenkin ottaen huomioon että jästien myyttikirjojen tiedot eivät välttämättä vastaa todellisuutta ja kaikesta oelmassaolevasta ei edes kerrota niissä. (Esim. en usko että ankeuttajista on mitään tietoa jästien kirjoissa.)

- Taikuutta ei koskaan voisi kyetä piilottelemaan niin täydellisesti etteikö jästitkin ehtisi sitä todistaa joskus elämässään, enimmäkseen velho- ja noitalasten tempausten vuoksi. Siksihän Taikaministeriössä on unhoituttajia. Uskooko jästi silmiään vai ei / mihin suuntaan taikuuden näkeminen vie – taikayhteiskunnan suuntaan vaiko terapiaan vai kenties johonkin muuhun tilanteeseen? Yksi Taikaministeriön unhoituttaja-osasto ei voi olla niin suuri henkilökunnaltaan että se ehtisi joka puolelle Britanniaa joka kerta kun jästin nähden loihditaan tms. Vaikka ne jossain vaiheessa saisivatkin jotenkin ihmeen kaupalla jäljitettyä jokaisen taikuutta nähneen jästin (mikä on äärimmäsien epätodennäköistä) siinä välissä on voinut tapahtua paljonkin kyseisen jästin henkilökohtaisessa elämässä.

- Mikä tahansa noistakin yllämainituista tilanteista voisi pelaajan niin halutessa johtaa tietoisuuteen taikayhteiskunnasta ja sen sisälle. Mitä siitä seuraisi riippuisi tietysti siitä miten kyseinen jästi suhtautuu taikuuteen.

- Jästi voi olla niin ihastunut taikuuden olemassaoloon että sen selvitessä syleilee sitä yhteiskuntaa, pyörien sen paikoissa ja piireissä muuten vain ja tutkien vaikkei taikavoimia omaakaan. Olla niin ihastunut ettei koe minkäänlaista tarvetta tai halua vaarantaa sen tilaa kailottamalla asiasta suvaitsemattomille.

- Jästi voi olla Vernon Dursleyn tapaan äärimmäisen suvaitsematon ja halukas kieltämään totuuden ja sen kautta syntyä jos jonkinlaista kuviota hänen arkielämäänsä ja/tai ihmissuhteisiin. Tämä voisi olla erityisen herkullista silloin kun kyseinen jästi ei tiedä taikuuden todellisuudesta toisin kuin Vernon Dursley eli kaikki taikuus mitä tapahtuu vaikuttaa häneen eri tavalla.

- Vieläkin pahemmalla tasolla oleva jästi saattaisi innostua uuteen noitavainoon. Mikään ei estä sellaista jopa taikuuden todellisuudesta tietämättömänä – riittää että itse uskoo siihen eikä suvaitse sitä. Sitähän noitavainot olivat reaalimaailmassakin. Tämä voisi nykyään myös ilmetä monella eri tasolla, eli hahmon ei välttämättä tarvitse olla täysin sekopäinen kylmä tappaja.

- Tai ehkä jästi on wanna-be-noita/velho jolla on täysin vääristyneet käsitykset noituuden/velhouden/taikuuden asioista koska ei tiedä sen todellsiuudesta. Tätä tyyppiä voisi erityisen helposti olla enemmänkin kuin yksi hahmo.

- Jästi voi olla parisuhteessa/naimisissa taikavoimaisen kanssa tietoisesti tai tietämättään.

- Jästi voi olla velhon/noidan isä tai äiti ja sitä kautta löytää taikamaailman viimeistään Tylypahkan kutsun saapuessa, ehkä jopa aiemmin jos tarpeeksi uskoa ja kiinnostusta outojen taianomaisten onnettomuuksien selvittelyyn löytyy. Tuon lapsen kautta myös tämän jästivanhemman elämään tulee taikuutta.

- Tai ehkä jästi yksinkertaisesti läheisesti ystävystyy taikavoimaisen kanssa, missä suhteessa taikuuden salailu kaikella todennäköisyydellä tuo kuvaan erinäisiä tilanteita, ongelmia ja väärinkäsityksiä, ehkä draamaakin ja mitä pelaajat nyt sitten haluavatkaan visioida niiden välille.

- Yhtenä mielenkiintoisena esikuvana kahden jästihahmon väleihin voisi toimia The X-Files-sarjan FBI-agenttien Fox Mulderin ja Dana Scullyn suhde. Mulder uskoi yliluonnolliseen, etenkin avaruusolioihin kun taas agentti Scully oli paatunut tieteeseen uskova nainen. Tietysti niiden tarinassa mielenkiintoisuutta lisäsi heidän ammattinsa FBI:n palveluksessa ja sielunkummpanuutensa, mutta periaatteessa vastaava uskomussysteemi-dynamiikka voi toimia missä vain monenlaiseen mahdollistavana tekijänä.

- Joku jästi on voinut olla Voldemortin tai kuolonsyöjän uhri velhosodan aikaan, ehkä kadota jäljettömiin ja palannut jonkinlaisessa mielentilassa takaisin. (Olisi mahdollista että joku jäi henkiin kun Voldemort aivan yllättäen kukistui ja suurin osa kuolonsyöjistä hajosi omille teilleen piittaamatta isäntänsä kohtalosta koska useimmilla kuolonsyöjillä saattoi olla ihan omat motiivinsa eikä niinkään taikayhteiskunnan verenpuhtaus. Se tarvitsisiko Taikaministeriön unhoituttaa tämän jästin muistoja riippuisi kyseisen jästin mielentilasta/asenteesta.)

Potter-universumin taikahöysteen hyödyntäminen jästihahmoon on helppoa, koska kirjoissa taikamaailma on näennäisesti eristetty muusta maailmasta. Sen salaamiseen ei ole mitään varmaa ympäri vuorokauden toimivaa keinoa vaan Taikaministeriö voi vain yrittää saada mahdollisimman monta vuotoa selville ja korjatuksi. Ja se ei millään pysty kattamaan läheskään kaikkea, läheskään välittömästi saatika koko ajan.
Velhot Hagrid ja Harry jästien junassa.

Lisäksi, harvinaisuudestaan johtuen taikavoimaiset ihmiset elävät suurimmaksi osaksi jästien keskuudessa ja jästien yhteiskunnan säännöillä silloinkin kun ovat töissä taikayhteiskunnassa. Eli useimmmat noidat ja velhot teeskentelevät olevansa jästejä, (jotkut ovat jopa jästiammatissa) -  se on Kansainvälisen Salaisuus-lain peruspointti, ja näin ollen ovat lähes jatkuvasti yhteydessä jästeihin ja jästiyhteiskunnan asioihin. Kaikella todennäköisyydellä muodostavat erilaisia suhteita jästeihin.

Rowling on sanonut että taikuus on äärimmäisen harvinaista. Mutta siinähän on kyse nimenomaan taikahenkilöistä - noidista ja velhoista - ei toisenlaisista taikaolennoista. Eli noitia ja velhoja on jästeihin verrattuna joatin 2% sadasta prosentista, (mikä ei prosenttimääränä ole fakta vaan vain suuntaa-antavan mielikuvan luomiseksi päästäni heittämä arvio.)
Tarkemman tarpeen vaatiessa, eli esimerkiksi tuohon oman roolipelini maailmaan olen määritellyt n. 500,000 taikavoimaista ihmistä Britannian sisälle samalla kun siellä oli aikajanalla eli '80-'90-luvuilla n. 56 miljoonaa ihmistä kokonaisuudessaan. Puoli miljoonaa viidestäkymmenestäkuudesta miljoonasta on 0,9%. Mun roolipelini maailmassa siis koko Britannian asukkaista vaivainen 0,9% ovat noitia ja velhoja. (Pohjasin laskelmani realistiseen määrään Tylypahkan oppilaita ja moneen muuhun kirjojen maailmasta analysoimaani seikkaan.)
Ei siis juuri mitään todennäköisyyttä sattumalta törmätä velhoon tai noitaan missään muualla kuin jossain jästeiltä eristetyllä alueella kuten Tylyaho, Viistokuja, Vuotava Noidankattila, Mungon sairaala tms.
Kiellettyä ei ole kohdatuttaa uusia taikavoimaisia tuttavuuksia ensi kertaa missä vain, eihän se äärimmäinen epätodennäköisyys mitään pelissä kaada. Pointti siis vain on, että monipuolisen ja realistisen pelimaailman kehittymisen kannalta jästihahmot olisivat kultaakin kalliimpia.

Mitä tulee noihin muihin taikaolentoihin...Taikaministeriö voi vain yrittää valvomalla ja unoituttamalla pitää ne salassa jästeiltä. Mutta tuo tavoite on aika toivoton toteutua läheskään täydellisesti, koska Taikaministeriö ei voi saada mitään automaattista hälytystä taikaolennon ja jästin kohtaamisesta, vaan pystyvät reagoimaan sellaiseen vain jos kuulevat jostain myöhemmin ja yleensä sellainen tapaus on tosi massiivinen tai muutoin korkean profiilin kohtaaminen, tai jos paikalla sattui olemaan joku vastuuntuntoinen taikavoimainen joka raportoi siitä heille. Silloinkin vahingon korjaaminen täydellisesti voi olla mahdotonta jos taikaolennon näki tarpeeksi moni jästi joita kaikkia ei välttämättä siinä vaiheessa enää pysty jäljittämään.

Todennäköisyys törmätä taikaolentoon noin vain kaduilla arkipäivänä, on tottakai hyvin pieni, mutta ei läheskään niin epätodennäköistä kuin noitaan tai velhoon törmääminen. Enemmän matkustelevalla jästillä on tietysti enemmän mahdollisuuksia törmätä erilaisiin taikaotuksiin. Potter-universumissa on melkoinen kirjo erilaisia otuklsia ja suurimmalla osalla niistä ei ole joko älykkyyttä tai kiinnostusta taipua kansainvälisen salassapysymis-lain alle, tai motiivia itsesuojelun kannalta piilotella pakkomielteisesti. Joillakin on, joillakin ei. Ja joidenkin elinalue on laajempi kuin toisten.

lähde
On esimerkiksi doxyja (en muista suomennettua nimitystä) jotka ovat pieniä ja näyttävät keijun ja hyönteisen risteytykseltä. Usein niitä erehdytään luulemaan keijuiksi (joita Potter-universumissa ei taida olla.) Niillä on hirveän myrkylliset hampaat ja ne purevat herkästi. Elävät parvissa erityisesti autiotalojen ikkunaverhoissa ja puutarhoissa, mutta piinaavat joskus myös asuttuja koteja. Vaikka nuo olennot eivät toki liihottele erityisen avoimesti ulkoilmassa, olen melko varma etteivät tuollaiset otukset piittaa tippaakaan siitä onko pesäkseen ottamansa talo taikavoimaisen vai jästin asuttama. Doxyt pitävät kylmästä ilmastosta ja niitä voi kohdata läpi Eurooppan ja Pohjois-Amerikassa. Nämä ovat esimerkki "taikaoelnnosta" jolla ei ole taikavoimia, vaan jästi voi hyvin kuvitella sen olevan joku esihistoriallinen hyönteislaji.

Syöjätär on taikaolento joka näyttää ihmiseltä, vanhalta rumalta naiselta mutta ei kuitenkaan ole ihminen. Niiden pääruokavalioon kuuluu ihmislapset, mutta jotkut syöjättäret yrittävät vieroittautua tuosta luontaisesta ruokavaliostaan ja sopeutua yhteiskuntaan. Koska ne näyttävät ihmisiltä ja puhuvat kuin ihminen, mutat eivät ole ihmisiä niiden on mahdotonta sulautua jästiyhteiskuntaan toisin kuin noitien ja velhojen. Joten syöjättäriä näkee enimmäkseen taikayhteiskunnan alueilla, mutta luonnollisesti ne liikkuvat välillä myös jästien keskuudessa joko saalistaen tai muuten vain yrittäen elää. Monet syöjättäret elävät erakoituneina luolissa syrjäseuruilla. Tällaiseen voi siis törmätä periaatteessa missä vain, mutta eriyisesti erämaalomailun aikana.

Ihmissudet elävät enimmäkseen syrjässä omissa yhteisöissään, taikayhteiskunnan osoittaman syrjinnän ja ennakkoluulojen takia (aina '90-luvun lopulle asti.) Mutta on niitäkin jotka yhä yrittävät elää "normaalin yhteiskunnan" keskellä salaillen ihmissuteuttaan, enemmän tai vähemmän riskeeraten henkivahinkoja (riippuen ko. ihmissuden persoonasta ja asenteesta) sekä oman elämänsä laadun jos salaisuus paljastuisi. Ihmissuteus voi siis yhtä helposti levitä jästiin kuin taikavoimaiseenkin ja tietoisuus ihmissusien olemassaolosta myös, aiheuttaen myös ihmissudenmetsästäjiä. Etenkin kun Potter-universumissa on olemassa ihmissusi nimeltä Fenrir Harmaaselkä joka haluaa ihmissusien jonain päivänä hallitsevan ihmisrotua niin taikavoimaisten kuin jästienkin yli, ja tykkää purra ja kidnapata pieniä lapsia kasvattaen ne ominaan yhteisössään, vihaamaan tavalisia ihmisiä ja/tai velhoja ja noitia.

Nuo olivat vain muutamia esimerkkejä. Samalla, joitakin taikaolentoja elää vain tropiikissa tai tosi syrjäisillä seuduilla eli niitä on äärimmäisen harvinaista kenenkään kohdata, mutta edelleenkään ei mahdotonta jos jästi tykkää matkustella tai pelaaja muuten vain haluaa tämän kohdanneen sellaisen harvinaisellakin matkalla. Mutta joitakin taikaolentoja taasen jästit eivät pysty näkemään lainkaan, kuten thestraleja ja ankeuttajia - joskin viimeksimainitut vaikuttavat jästeihin yhtä lailla kuin taikavoimaisiinkin.

Lohikäärmeet lienevät harvinaisimpia jästien silmissä sillä ne ovat erityisesti Taikaministeriön hallinnassa ja valvonnassa, ja nie ovat tietysti kiellettyjä lemmikkeinä. Mutta koska lohikäärmettä on mahdotonta kesyttää, ja on olemassa velhoja ja noitia jotka yrittävät kieltolaista huolimatta pitää lohikäärmettä lemmikkinä, ei vahingoilta näidenkään kohdalla täysin vältytä.
1960-luvun loppupuolella astui voimaan laki joka kieltää taikaolentojen jalostamisen ilman Taikaministeriön erillistä lupaa. Mutta sekään ei tarkoita että kaikki sitä lakia noudattaisivat ja se taas voi johtaa vahinkotilanteisiin.

Haamujen asioita ei juurikaan valvota, joskin tarvittaessa ne voidaan pakottaa pysymään tietyllä alueella. Räyhähenkiä on tietysti lähes mahdotonta hallita, joskin kehitin tuohon omaan roolipeliini keinon häätää sellainen.

Myöskään täysi-ikäisen (taikayhteiskunnassa 17-vuotiaan) velhon tai noidan loihtimisesta jästin nähden Taikaministeriö ei saa automaattista hälytystä. Joten kuka tahansa vastuuttomampi teinikakara voisi loihtia jotain taikuutta kirkuvaa ja Taikaministeriöllä kestäisi vähintään minuutteja kuulla siitä ja reagoida siihen. Siinä ajassa ehtisi moni asian todistanut jästi poistua paikalta eikä tilannetta välttämättä koskaan voitaisi täysin salata. Eri asia sitten kuinka moni uskoo tilanteen muistavia jästejä.
Alaikäisten velhojen ja noitienkin jästin edessä loihtimisesta Taikaministeriö saa, vaikkain välittömästi, vain hyvin epämääräisen hälytyksen; mikä loitsu, missä osoitteessa ja mihin aikaan. Ei mitään siitä kuka sen loihti tai edes sitä oliko loihtija ihminen. Paikasta ja tilanteesta riippuen tämä rikkeen tehnyt lapsi tai kapinallinen kotitonttu voisi helposti karata paikalta jäämättä koskaan kiinni ja taas jos jästejä oli paikalla paljonkin, kaikkia ei välttämättä päästä unhoituttamaan.

Eli jossain suhteessa Taikaministeriö ei edes yritä parastaan taikuuden salailussa. Tuo alaikäisten loihtimisenjäljityssysteemi kun olisi taatusti voitu tehdä tarkemmaksikin mitä se on. Tylypahkassakin kun on taikasulkakynä joka pystyy jäljittämään jokaisen taikavoimaisen lapsen nimen. Tuo Taikaministeriön jäljitys-systeemi lienee olemassa ensisijaisesti jästisyntyisten lasten sortamiseksi. Ja mitä tulee taikaolentojen ja jästien kohtaamisen valvontaan josta siis ei tule automaattista hälytystä...Ottaen huomioon taikavoimaisten määrän jästeihin verraten ja että siitä prosentista läheskään kaikki eivät ole töissä Taikaministeriössä tai edes aikuisia...

Oma Harry Potter-roolipelini on erityisen helppo paikka myös jästihahmoille, koska se sijoittuu vuosiin 1980-1992 eli kattaa pari vuotta ensimmäistä velhosotaa mutta suurimmaksi osaksi keskittyy rauhan aikaan aikakaudella jota kirjat eivät leimaa millään tapahtumilla. Lisäksi siellä on Tylypahkan puolelta muutaman vuoden ajan erikoinen tilanne joka tarjoaa jästihahmoille vielä lisää herkullisia mahdollisuuksia & tekee taikavoimaisen ja jästin kohtaamisesta paljon todennäköisempää kuin tavallsiesti.

Jos tuo mun HP-roolipelini kiinnostaa, ja harkitsee siihen jästihahmoa... Nin jos haluaa valmiita linkkejä jästihahmolle;
- Minä etsintäkuulutan jästikavereita erityisesti ihmissusi/velhopojalleni Stephen Hunter King. jonka koko perhe elää hyvin jästimäisesti mutta on myös merkittävästi osa taikayhteiskuntaa.
- Myös aikuiset hahmoni, tuon Hunterin isä puoliverinen velho Jacob King joka jästipainotteisen elämän lisäksi työskentelee jästien poliisivoimissa kaipaisi jästihahmoja maailmassaan. Sekä tuon Hunterin setä Benjamin King / Luke Milan joka on velho muttei tiedä sitä ennen vuotta '87.
- Hetan pelaama Harry Potter jästiperheessä kasvaessaan varmasti myös sosialisoi jästilasten kanssa enemmän tai vähemmän etenkin ennen Tylypahka-ikää.
- Minulla on myös jästipoika Asa Wolff joka tietysti kaipaisi jästipoikia tai ylipäätään jästihahmoja maailmaansa.

--> Tottakai muidenkin pelaajien hahmot kaipaavat ja mahdollistavat jästikontakteja ja niidenkin välille saa luoda valmiita linkkejä, joten kannattaa lueskella hahmoesittelyjä ylipäätään, etenkin kun pelaaja- ja hahmomäärä kasvaa aikojen kuluessa. Nostin nuo tämän hetken tietyt hahmot enemmän esille vain koska niillä on tavalla tai toisella erityisen vahva sija jästeille kontakteina ja siten ehkä helpointa visioida.
Tuonne saa rekisteröityä ennen hahmopyynnön lähettämistä joten on myös mahdollisuus yksityisviesteillä nykiä haluamaansa pelaajaa hihasta.


Harry antaa Hedwigin lennellä vapaana kotitalonsa ulkopuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti